2012-02-26
 19:25:26

Kvällsmakeup på Camilla

Söta Camilla som gått i våran klass på Makeupstudion har hoppat av för att söka lyckan som egen företagare i åkeribranschen istället, men jag hann norpa henne sista dagen för att göra en kvällsmakeup på henne innan hon börjar med sina nya studier. Det blev en eldig makeup med gult/orange/rött på ögonen med lösögonfransar, lite bronzer och glossiga läppar, passade henne perfekt!
Vi saknar dig på lektionerna stumpan, lycka till!
<3
2012-02-26
 15:43:26

Ambas Änglar - Maskerad på Ambassadeur

Tja snyggingar
I fredags var jag, Hanne, Elin och Louise på Ambassadeur och var MUA för Ambas änglar som hade Maskeradtema med 1700-tals tema där. Det vart mest paljetter och pärlor runt ögonen då dom flesta gästerna som inte ville bli sminkade med masker, så här kommer bildregnet! Precis som förra helgen var det galet roligt, högt tempo och många nya människor, hetaste killen var också där ;D
Vackra Maragux Dietz som jag sminkade
Makeup artisten Denise Dayan
Sminkade av mig och Hanne
Gisela och Maxinne - Ambas Änglar
Molly och Filippa Berg med Fotografen Frank Nordenberg som tagit dom 3 bilderna längst ner som jag lånat =)
Hanne sminkar Gisela
Mitt verk :D

Jag sminkar Maragux Dietz
Fotograf: FRANK NORDENBERG
Ambas Änglar
Fotograf: FRANK NORDENBERG
Hanne sminkar Jens Jördnes
Fotograf: FRANK NORDENBERG
2012-02-23
 20:45:11

Min första fransförlängning

Iiiiii det var så mycket roligare att sätta på en människa istället för en docka med lösögonfransar som bara var jobbiga och dryga att hantera! Det gick snabbt och enkelt med Olivias fransar (3 h och 45 minuter om man kan kalla det snabbt) för mitt första set ögonfransförlängning på riktigt. Nu ska jag göra 7 stycken fransförlängningar och 3 stycken påfyllningar som jag ska ta kort på och få godkända innan jag får mitt diplom och kan börja ta betalt och tjäna lite pengar ;)
TUSEN TACK Olivia för att du ville vara testperson, vi fixar påfyllning när du behöver =D
FÖRE

EFTER
2012-02-18
 13:48:06

Ambas änglar - Pyjamasparty på Ambassadeur

Kvällen gick i 180 igår, från att vi kom fram till Ambassadeur lokalen och fick smita in bakvägen och sätta upp allt smink i en av salongerna för temat "Ryska posten - Pyjamasparty" som Ambas Änglar anordnat. Dom var jättetrevliga tjejer!


Det var vi makeupartister, hårstylister, nagelteknologer och underklädes försäljare som tog hand om gästerna som ville bli lite bortskämda. Det var helt galet tryck med tusen saker att göra och folk som ryckte in en hahaha men det var jätteroligt och alla var superduktiga, är så stolta över oss ^^ Det blev mest sotningar av ögon som vi körde och vi fick göra det bästa av situationen (fylla, krogen, högt ljud, blinkade ljus i olika färger =P) så kanske inte idealiska förhållande, men jättebra träning och erfarenhet!
När kvällen var slut efter några timmar så kändes det som om det bara hade gått en pisskvart och man undrade vart kvällen tagit vägen, det var en trött flicka som åkte natttåget hem!!
MUA of the night
Jag sminkade bland annat Filippa från Ambas Änglar
Hanne och Jag :D
2012-02-17
 20:00:00

Reklamfilms makeup på Camilla

Dagens uppgift gick ut på att välja en skönhetsprodukt som vi skulle göra sminkningen till reklamen för. Jag valde en mascara från märket Kiko som jag hade liggandes hemma för att förpackningen är sådär härligt metalliclila och jag gjorde en sminkning utifrån den på Camilla, med fokus på ögonskuggan och ögonfransarna.
Det går inte att göra henne annat än vacker och snygg min Camz!
Det är galet vad jag har fina människor som jag får sminka till mina prov hela tiden ^^
Det behövdes knappt någon bas på hennes redan fina hud. Mineralpuder, lite lätt rouge med neutrala läppar sen öste jag på med lila i olika toner på ögonen och flera lager mascara med fransmarkering och fransskugga.
2012-02-17
 16:19:22

Makeup för killar

Igår var vi några ganska fnittriga tjejer som hade manliga modeller på besök i studion, bristen på testosteron brukar annars göra sig påmind under dagtid haha!
En sminkning för killar är inte så feminin som det kanske låter =P
För det mesta handlar det om att det absolut inte ska se sminkat ut, utan fräscht och naturligt!
Ta bort mörka ringar runt ögonen, jämna ut hudtonen och kanske fylla i bryn eller skäggstubb om det är glest eller glappigt. Det blir mer och mer vanligt och accepterat för killar att använda lite smink, om inte dagtid så kanske till bröllopsdagen då bruden står där uppfixad till tänderna och brudgummen står med rödrosig näsa, ringar under ögonen och blank panna.

Jag sminkade Martin:
Tog bort mörka ringar runt ögonen
Borstade på mineralpuder över ansiktet för att få en jämn ton i hela ansiktet
Fransmarkering för att förtäta hans fransar och göra kontrasten till ögonvitan starkare
Läppbalsam
Check, Martin flera år yngre ;)

Studioljus

Dagsljus
2012-02-13
 21:41:50

Sminkning och hår på Kerstin - "Pretty Please"

Idag på skolan hade vi förberett en "moodboard" med en uttänkt look med smink och hår!
Jag gjorde en klassisk makeup, med härliga gammeldags hollywoodlockar, porslinshy, en glossig och bärfärgad mun och en rejäl eyeliner vinge, klassiskt med sött. Jag blev så fruktansvärt nöjd med resultatet och Kerstin var en riktig skönhet ! weee det är så roligt att göra dethär, att få göra sin hobby, sitt drömjobb varje dag!
Här är lite bider
2012-02-10
 16:55:16

Skönhetssminkning på Jennie - avstämningsprov

Idag på skolan hade vi avstämningsprov i 2 timmar:
* Skönhetssminkning som passar modellen
* Statementfrisyr som "syns"
Fina Jennie kom förbi och satt modell åt mig! Det är väldigt tacksamt att ha nån som redan är snygg att göra snygg om ni vet vad jag menar hihi! Är jättenöjd med resultatet! TACK Jennie <3

Började med sminkningen som blev neutral med lite bronzer och highlight och sedan en orange/guldig lockskugga för att ta fram hennes blåa ögon och lite markerande globskugga och droppskugga.
Sen blev det dags för håret! Det är alltså en statement frisyr och inget som är tänkt att man ska fixa innan man springer ner på ICA för att handla bröd. Det är en frisyr för till exempel catwalks, modemagazin och trendbilder. Jag tog blonda små korkskruvslockar i löshår som jag manipulerade till en kon med hjälp av tunn ståltråd som jag nålade fast.
Innan Jennie skulle gå så tog vi bort skatboet på huvudet och gjorde lockar istället ;)
En superhärlig dag!
2012-02-07
 15:00:00

Fransförlängning på docka

Tidigt igår morse var jag, Louise och Natalie på Modeveckan i Nacka och praktiserade och sminkade några värdinnor där! Efter att vi var klara där for vi direkt till skolan för våran första fransfärlängningslektion med dom andra tjejerna. Vi fick sitta och testa på dockor och vi måste visa upp 3 stycken set (1 set = 2 ögon) innan vi får börja sätta på riktigt! Det är världens pillergöra och vi får räkna med att ett set tar 4-6 timmar i början men att det sedan brukar gå lättare och lättare. Anya berättade att hon gör ett set på ungefär 2 timmar och kan ta 1 800 kronor för det :O Det är rätt bra timlön hihi!
Men nu i början kommer man sätta gratis för att lära sig och sedan till reducerat pris ;)
Någon som är sugen?
Limmet vi använder är kirurgiskt lim, som man använder för att limma ihop sår med bland annat! Beroende på livsstil, gener och hur man sen sköter den sitter en fransförlängning allt från 1 - 3 månader och dom åker av samtidigt som dom egna fransarna växer ut och trillar av.
Dockans namn är Pricilla ;P
2012-02-07
 07:36:16

Makeupstudion - Smokey eyes

Har precis laddat in massa bilder som jag hade liggandes på kameran så nu kommer det lite inlägg igen! Vi har gått igenom sotning på skolan och fått testa på varandra, ÄLSKAR sotade ögon med neutrala läppar och det är lite min vardagsloock när jag använder brunguldiga skuggor istället för svarta. Ögonen blir så härligt intensiva!

Skillnaden med sotning
MUA Elin


Fina Elin!
Hennes högra sida (vänster från detta håll) är sminkad av en av våra lärare och hennes vänstra sida (höger från detta håll) är sminkad av mig.