2012-04-23
 14:20:00

Photoshoot - Elle Frostegard and Bashar Waleed

 
Clothes, designer and model: Elle Frostegard
Photograph:  Bashar "Basse" Waleed 08 studio Stockholm.
Makeup and hair: Me
 
2012-04-16
 08:00:00

Glowy bronze makeup

Hittade domhär bilderna på snygga Natalie som jag sminkade i en glowy bronze sminkning! Jag är galen i allt som skimmrar och har hellre lite shine som kommer fram på huden så att den ser naturlig och fräsch ut än en heltäckande matt finish.
Som highlighter har jag använt MAC creme color base i färgerna #Pearl och #Hush
På kinderna har jag lagt MAC creme rouge i färgen #Lilicent
Ögonskuggan är min favoritskugga från MakeUpStore och heter #Tie
2012-04-15
 11:52:54

Bröllops makeup

Jennie var så snäll och lät mig både göra Marilyn Monroe makeupen som jag visade i det tidigare inlägget och en bröllopsmakeup. En bröllopsmakeup kan egentligen vara vad som helst idag och många väljer att både ha lösögonfransar och starkare färger på ögonlocken, men jag valde att göra en mer klassisk skönhetsmakeup med trebensfransar och eyeliner med neutrala färger på ögonen och lite skimmer med naturligt daggfrisk hy!
Så vacker, håller ni inte med?:)
2012-04-12
 22:52:46

Marilyn Monroe makeup

 

Idag hade jag mitt sista slutprov på Makeupstudion och jag sminkade vackra Jennie i bland annat en klassisk Glamourmakeup Marilyn Monroe a´ la 50 - tal.

 

* Basen/foundation ska vara helt täckande och felfri

* Lätt ifyllda bryn i "bruten åra" form

* Eyeliner - Lite bredare i ytterkant med en vinge med spetsigt avslut.

* Röd och fyllig mun som ska vara rundad i formen.

* Vit skimmer skugga över hela locket upp till brynet

* Ljusbrun neutral skugga i globen

* Lösfransar

* Modellering och försiktig rosa rouge

Glöm för guds skull inte muchen!!

 

2012-04-06
 18:18:07

Event på Café Opera - Petronella Von Wowern

I onsdags så var jag och några fler elever från Makeupstudion på Café Opera för att vara med på en tillställning/middg som ordnats av Petronella Von Wowern för hennes närmaste vänner med champagne, mini cupcakes, gratis kläder från Lovö Magasin, Makeupartister och sedan en härlig middag. Det var jättemysig stämning med en massa goa och glada tjejer, så här kommer några bilder.
My och Petronella
Fina klasskompisar ^
Här satt vi coh pysslade om några av gästerna
Elin lägger en läcker röd mun!
Även vi från Makeupstudion fick VIP behandling och blev bjudna på champagne och dom bedårande små söta cupcakesen.
2012-04-06
 15:59:46

Veckans flera photoshoots

Nu sitter jag på tåget hem till Östersund över påskhelgen och har  ä n t l i g e n  lite tid att sitta och ladda upp bilder och blogga lite (och titta på några avsnitt av mina olika favoritserier som jag inte hinner se som vanligt på veckorna) Tacka gudarna för dagens samhälle där det finns eluttag och mobilt bredband praktiskt taget varsomhelst, det gör livet enklare när man har det hektiskt!
Förra helgen var jag och resten av eleverna från Makeupstudion i Lilacs studio och fick jobba med duktiga Hannah (fotograf) och Andrea (MUA) till att få våra första portfoliobilder med modeller från Elite Models i Stockholm. Jag fick vackra Helena Norstedt och denhär bilden gör henne inte alls rättvisa, kommer lägga ut bilderna så fort jag får dom. Teamet på Lilac  och min modell var superduktiga och proffsiga och jag är så nöjd med resultatet :D

Vackra helena - bild tagen med mobilenJag har även hunnit jobba 2 gånger med fotografen Fredrik Karumo och fotat både min gamla jobbarkompis Tove i en Twiggyinspirerad makeup i studio och fina Charlotta som precis håller på och starta sin karriär som modell, i en fotosession i Gamla Stan. Jag har också jobbat med två andra duktiga fotografer från Kulturama, Jimmie Sonelius och Eric Asp men glömde självklart att ta några backstage bilder under den plåtningen!

Fredrik in action
Tove i studion ute på Kulturama meddans ljuset fixades mellan tagningarna
Fina Tove =D
Charlotta fick en gigantisk statement frisyr och neutral makeup med starka bryn och läppar och var otroligt duktig framför kameran där hon stod i minusgrader med öppen skjorta och skulle posera. Fredrik fick till så många GRYMMA bilder, längtar efter att se resultatet !
Efter att vi hade varit utomhus i Gamla Stan i några timmar värmde vi oss inne på ett café där dom hade den godaste varma chokladen som jag någonsin druckit och tittade igenom bilderna lite snabbt som vi hade tagit under dagen. Ett helt perfekt avslut och jag vill verkligen TACKA ALLA som jag jobbat med den senaste veckan för ett grymt jobb!