2012-03-07
 23:23:26

TIPS: Makeup för mogen hy

ÄLDRE MODELL
Huden tappar spänst när man blir äldre, huden kan inte behålla fukt på samma sätt, inte samma kollagen produktion som på en yngre hud.
Flytande foundation för mogen hy innehåller mer fukt, är lättare i konsistensen och är inte lika täckande. En tjock foundation lägger sig i veck och det vill vi inte. Många med mogen hy använder sig av mineralfoundation, som dom kan jobba in ett tunt och täckande lager med. En mineral innehåller lite lyster och trollar på så sätt bort lite linjer. Ett skimmer på huden kan däremot göra så att rynkor framhävs ännu mer. (Andvänd endast skimmer isådanafall där modellen är slät) Matta skuggor är att föredra på mogen hy.
Fetbas lägger sig inte i linjer/rynkor om det läggs rätt.
Ta bort överflöd och pudra.
Tips till mogen hy:
Fetbas runt ögonen, lägg primer på resten av ansiktet och lägg sedan mineraler överallt.
Låt ansiktskrämer och primer att sjunka in riktigt (5 minuter) för att det inte ska vara kladdigt och att basen ska fastna ojämt.
På en mogen hy behöver man ofta sträcka väldigt mycket, läpparna och ögonlocken är svårhanterliga då dom lätt rullar undan och ögonfransarna är ofta kortare och färre och att brynen är glesare och tunnare.
Fransmarkering är ett bra trick för att fransarna ska se tjockare och tätare ut och även trebensfransar och tecknade bryn!
Stäm jämt av vad kunden/modellen vill ha ut av makeupen, förklara under tiden vad du gör och varför du gör det.
Överhäng på ögat? Använd mörkare ton än hudtonen för att trycka tillbaka den, (lockskugga och globskugga i samma färg)
Om läppstift ska läggas - gör perfekt mun så att inget rinner ut i vecken. Pudra noga och undvik läppglans.
När man blir äldre tappar huden spänst då den inte längre behåller fukt eller har samma kollagen produktion som på en yngre hud.
Flytande foundation för mogen hy innehåller därför mer fukt, är lättare i konsistensen och är inte lika täckande. En tjock foundation lägger sig i veck och det vill vi inte. Många med mogen hy använder sig av mineralfoundation som dom kan jobba in ett tunt och täckande lager med. En mineral innehåller ofta lite lyster och trollar på så sätt även bort lite linjer. Ett skimmer/glitter på huden kan däremot göra så att rynkor framhävs ännu mer. (Andvänd endast skimmer isådanafall där modellen är slät)
Tips till mogen hy:
  • Låt ansiktskrämer och eventuell primer att verkligen sjunka in (minst 5 minuter)
  • Fransmarkering är ett bra trick för att fransarna ska se tjockare och tätare ut, även några trebensfransar i ytterkanten kan lyfta ett hängande öga och om brynen är glesa fylls dom bäst i med en fuktad skugga och snedskuren pensel som man imiterar små hårstrån med där det är glest för naturligast resultat.
  • Om det är överhäng på ögat - använd en mörkare ton än hudtonen (mörkare färger trycker till och förminskar) och lägg samma färg både på locket och i globen. Tona ut!
  • Om läppstift ska läggas - grunda med läppenna och pudra konturerna för att läppstiftet inte ska rinna ut i dom små vecken som finns runt munnen.
  • Fuktspray är ett jättebra tips att ha med sig i handväskan och spraya på ansiktet om man känner sig torr under dagen.
(En iten miss av mig då jag glömde ta kort från början, på förebilden är basen redan lagd på ansiktet )KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: